top of page

Prim dr sci med Biljana Arsić

Prim dr sci med Biljana Arsić je odbranila magistarsku tezu iz oblasti endokrinologije  pod naslovom „Primena ultrasonografije kod hirzutnih i gojaznih zena sa menstrualnim poremećajima“ na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa odličnom ocenom. Doktor medicinskih nauka postala je odbranom teze iz oblasti vantelesne oplodnje „Procena uticaja različitih inkubatora i medijuma u toku postupka vantelesnog oplođenja na ishod trudnoće“.

Od strane  Ministarstva zdravlja Republike Srbije 2012. godine dodeljena joj je titula  PRIMARIJUSA. Od 1998. g. je radila na odeljenju steriliteta GAK „Narodni front“ i svakodnevno obavljala niz laparoskopskih i hiseteroskopskih operacija. Završila je napredni kurs operativne laparoskopije u Luvenu (Belgija). Bila je edukator i instruktor u školi udruženja videolaparoskopije JUEH (Jugoslovenskog udruženja video laparoskopije), a potom bila predavač i instruktor na bazičnim i naprednim kursevima u okviru kontinuirane edukacije u oblasti laparoskopije i hiesteroskopije. Od 2007.g. radi na odeljenju za arteficijalne reproduktivne tehnologije i aktuelno je šef odseka za sprovođenje vantelesne oplodnje.

Od 2016.g. je postala subspecijalista iz uže specijalizacije u oblasti steriliteta i fertiliteta na Medicinskom fakultetu u Beogradu i za tu priliku uradila studiju „Uticaj različitih indeksa telesne mase (BMI) na ishod vantelesne oplodnje“. Učestvovala u međunarodnim studijama iz oblasti vantelesne oplodnje. Prim. dr sci. med. Biljana Arsić je autor ili koautor velikog broja radova iz oblasti steriliteta publikovanih u celini u međunarodnim i domaćim časopisima. Prezentovala je radove u vidu oralnih prezentacija i postera na stranim i domaćim kongresima. Predavač po pozivu u Ian Donald Inter- University School of Medical ultrasound, kao i  u mnogobrojnim kursevima kontinuirane edukacije iz oblasti vantelesne oplodnje, laparoskopije i histeroskopije kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Učestvovala je u organizaciji međunarodne saradnje kao i u organizaciji međunarodnih skupova.

 

Aktuelno i državni program i samofinansirajuće vantelesne oplodnje obavlja i na privatnoj klinici “Jevremova” sa visokim procentom postignutih trudnoća kako u stimulisanim ciklusima, tako i u ciklusima sa odmrznutim embrionima.

Njena glavna područja istraživanja / interesa su ispitivanje i lečenje neplodnosti oba partnera, vantelesna oplodnja, metode asistitrane reprodukcije, reproduktivna endokrinologija, histeroskopija i laparoskopija.

Napomena:

Od 9. septembra 2021. doktorka Biljana Arsić je angažovana u Specijalnoj ginekološkoj bolnici JEVREMOVA. 

bottom of page